Vertex 80/80v

  A VERTEX 80 és VERTEX 80v vákuum FT-IR spektrométer mûködése az aktíva beállítású UltraScan™ interferométeren alapszik, mely csúcsminõségû spektrális felbontást biztosít. A precíziós lineáris légcsapágyon nyugvó scanner és a csúcsminõségû optika garantálja a maximális érzékenységet és stabilitást. A VERTEX 80v vákuumozott optikai padja kiküszöböli az atmoszferikus páratartalom abszorpcióját a maximális érzékenység és stabilitás elérése érdekében; használatával lehetõség nyílik olyan igényes kísérletekre, mint például nagy felbontású, ultragyors rapid scan, step-scan vagy UV tartományú mérések.

   

  A VERTEX 80v optikai kivitele maximális flexibilitást és ugyanakkor maximális teljesítményt nyújt. A egyedülálló Bruker Optics DigiTect™ technológia elejét veszi a külsõ jelzavaroknak, garantálja a maximális jel-zaj arányt és lehetõséget nyújt a kezelõ számára az egyszerû és reprodukálható detektorcserére. Két opcionális külsõ detektorkapu áll rendelkezésre cseppfolyós hélium hûtésû bolométerekhez és/vagy forró elektron detektorokhoz. Külsõ, vízhûtésû nagyteljesítményû Hg forrással kombinálva a mostanában újra felfedezett terahertz-es spektrális tartomány is elérhetõvé válik.

   

  Spektrális tartomány bõvítése

  A VERTEX 80v opcionálisan olyan optikai elemekkel látható el, melyekkel a spektrális tartomány a távoli infravöröstõl, vagy terahertz tartománytól a közép és közeli infravörös tartományon át a láthatón túl az UV tartományig terjed. Az elõre beállított optikai elemeknek és az aktív beállítású UltraScan™ interferométernek köszönhetõen a tartományváltás és karbantartás egyszerû.

   

  Nagy optikai felbontás

  A VERTEX 80 és a VERTEX 80v alap konfigurációjával jobb, mint 0.2 cm-1-es apodizált spektrális felbontás érhetõ el, mely a legtöbb környezeti nyomású gázfázisú vizsgálatra és szobahõmérsékletû mintamérésre megfelelõ. Különleges alacsony hõmérsékletû munkákra, pl. kristályos félvezetõ anyagok vagy alacsony nyomású gázok vizsgálatára jobb, mint 0.07 cm-1 felbontás érhetõ el. Ez a legnagyobb elérhetõ spektrális felbontás asztali FT-IR spektrométeren. A látható spektrális tartományban nagyfelbontású spektrumok esetében jobb, mint 300.000:1 felbontás érhetõ el.

   

  Sokoldalúság

  Az innovatív optikai kivitel a lehetõ legrugalmasabb és legbõvíthetõbb kutatói szintû vákuum FT-IR spektrométert eredményezi. A vákuumozott optikai egységgel úgy érhetõ el maximális érzékenység a közép-, közeli és távoli infravörös tartományokban, hogy tartani kellene attól, hogy a vízgõz abszorpciója eltakarja a nagyon gyenge spektrális jellemzõket. A VERTEX 80v vákuum FT-IR spektrométerrel kiemelkedõ eredmények érhetõk el pl. nano-kutatásban akár 10-3 monorétegig. Flexibilitását tekintve gyakorlatilag nincsenek korlátok. A spektrométeren öt kilépõ sugárkapu található a jobb oldalon, elöl és a bal oldalon, továbbá két belépõ sugárkapu a jobb oldalon és hátul. Ez például egyidejûleg lehetõvé teszi egy szinkrotron fényforrás csatlakoztatását a hátsó belépõ sugárkapun, a PMA 50 polarizációs modulációs egység csatlakoztatását a jobb oldali kilépõ sugárkapun, ez száloptikai csatoló egységet a jobb oldali elsõ kapun, egy bolométer csatlakoztatását a bal oldali elsõ kapun és a HYPERION™ FT-IR mikroszkópot a bal oldali kilépõ sugárkapun.

  Felhasználási területek