Vertex 70

  Az új VERTEX 70 az elsõ teljesen digitális FT-IR spektrométer az igényes kutatási-fejlesztési alkalmazások számára. Újszerû megoldásai a legmagasabb szintû rugalmasságot és teljesítményt eredményezik. Az adatgyûjtés alapjai a 24-bit dinamikus tartományú delta-szigma A/D átalakítók, melyek a detektorok elõerõsítõibe integráltak. Ez a fejlett DigiTect™ technológia kiküszöböli a külsõ zavarokat és garantálja a legjobb jel/zaj viszonyt.

   

  Széles spektrális tartomány

  A VERTEX 70 opcionális optikai elemekkel kiegészíthetõ úgy, hogy lefedje a spebktrális tartományt a távoli infravörös tartomány 30 cm-1 hullámszámától a közép és közeli infravörös tartományokon át a látható spektrális tartományig, 25,000 cm-1-nél. Elõre beállított optikai elemeivel és a fixen beállított RockSolid™ interferométerrel a tartományváltás egyszerû, beállításra nincs szükség.

   

  Automatikus optikai elemfelismerés

  A VERTEX 70 forrásai, detektorai és sugárosztói elektronikus kóddal rendelkeznek, melyet a mûszer felismer és automatikusan beállítja a szükséges kísérleti paramétereket. A felhasználónak nincs szüksége a paraméterek kiválasztására, minden automatikusan történik. Emellett, ha két olyan eszköz van a mûszerben, melyek nem felelnek meg egymásnak, a VERTEX 70 ezt felismeri és tájékoztatja a felhasználót a hibás komponens választásról.

   

  Plug & Play: Egyszerû üzembe helyezés

  Mindegy, hogy a világ melyik részén kivánja üzemeltetni a mûszert. Csupán csatlakoztassa a hálózati zsinórt és az Ethernet kábelt, és a VERTEX 70 üzemkész. A mûszer az univerzális tápegység jóvoltából bármilyen szabványos hálózati feszültséggel megbízhatóan mûködik. Az Ethernet csatlakozás segítségével a VERTEX 70 az intraneten vagy az interneten át is mûködtethetõ.

   

  Spektrális felbontás

  A VERTEX 70 standard spektrális felbontása, mely jobb, mint 0,5 cm-1 szilárd, folyadék vagy gáz halmazállapotú minták vizsgálatára az alkalmazások többségében megfelelõ. Ha azonban az alkalmazási igény megváltozna, a spektrométer felbontása kibõvíthetõ 0,16 cm-1-re (boxcar apodizáció).

   

  Sokoldalúság

  A VERTEX 70 újszerû optikai kivitele rendkívül flexibilis és sokoldalúan bõvíthetõ FT-IR spektrométert eredményez. Könnyen karban tartható, zárt és szárított optikai egységével, a legnagyobb érzékenység érhetõ el a közép, közeli és távoli infravörös tartományban öblítõ gáz vagy hûtõvíz alkalmazás nélkül. A VERTEX 70 kiemelkedõ flexibilitást nyújt. Öt kilépõ sugárkapu helyezkedik el az optikai egység jobb és bal oldalán, valamint az elején, továbbá két belépõ sugárkapu található a jobb odalon és a mûszer hátulján. Ezáltal lehetõség van pédául a mûszer hátulján Hg-forrás, a jobb oldalán RAM II FT-Raman modul, a mûszer elején száloptikai modul, a bal oldalán Hyperion IR mikroszkóp egyidejû csatlakoztatására. Ezen túlmenõen FIR bolométer csatlakoztatható a jobb oldali elülsõ sugárkapuhoz.

   

  Rapid Scan / Step Scan

  A VERTEX 70 felülmúlhatatlan szolgáltatásokat nyújt Rapid Scan és Step Scan idõfelbontásos spektroszkópiában (TRS) az OPUS 5.5 szoftver segítségével. Az ábrán egy NIR lézerdióda 10 nsec-os idõfelbontásos Step Scan emissziója látható 4 cm-1 spektrális felbontással. Új, QuickLock alaplapra szerelt tartozékok, mint például a reflexiós/transzmissziós egység (A510/Q-T) és a párhuzamos sugarat elõálító egység (A480) a VERTEX 70-et egyedülállóvá teszik abszolút transzmissziós értékek mérésében. Az elérhetõ scan sebesség egy a sok szolgáltatás közül, melyek a VERTEX 70-et kutatói szintû FT-IR spektrométerré teszik.

  Felhasználási területek